Dawno, dawno temu, jakieś trzy lata temu, pewna BARDZO PORĄBANA królowa chciała mieć kraj na własność. Jesteś po to by ten kraj odbić dla niejakiego Enrico Chevadoriego, który był jej MĘŻEM !!! Najmujesz paru ostrych facetów i jazda! Rozwalasz głowy, urywasz ręce i nogi, odrzucasz przeciwnika do siebie na dużą odległość (jeśli masz duuuuuży kaliber). Są nawet WIELKIE stworzenia, które STRASZnie cuchną, a ich organy je się na lunch. Głównym celem jest śmierć tej @!%#$#&*^%, która bez, ale to BEZ przerwy wysyła na ciebie jakichś pijanych leszczów, którzy nie umieją strzelać. Dzieje się to w Arulco, państwie trzeciego świata (pokrewieństwo z Albanią).
W Arulco jest osiem miast w tym jedno, bardzo świrnięte, którego królowa nie kontroluje. Jest to San Mona, miasto największych szmuglerów, szajbusów i oszustów, ale również szych, ludzi interesu i dobrych towarów. Reszta to zajęte przez żołnierzy jakieś kilka budynków, czasem nawet z lotniskiem.
Do wyboru jest około 100 rodzajów broni (polecam C-7 i FNminimi) i amunicji. Spoko są osłony i akcesoria (trotyl, C4, maczeta, przedłużka do lufy itd.) Najemnicy są żądni kasy i zabijania. W dzień wykorzysuj ich bystrość, a w nocy możliwość skradania (najmuj Ivana Dolvicha). Ta gra jest po prostu COOOOOL. Zasługuje na ocenę 10.
Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Jagged Alliance 2 (PC)
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Jagged Alliance 2 |
|
Czas dodania: 29.04.2002, 21:12
|
|
|
Czas dodania: 13.05.2002, 18:59
No cóż, Jagged 2 jest odlotowy. Możliwość stosowania dowolnej taktyki, przewaga liczebna nie ma dużego znaczenia w walce w nocy (no chyba że nie umiesz myśleć taktycznie), świetne zachowanie najmników oraz broni w róznych sytuacjach, realistyczne obrażenia i wiele innych! Jak dla mnie 10,5 (nie kojarzyć z piwem:)!
|
|
|
Czas dodania: 14.05.2002, 21:26
dobre jako podstawka pod kudek z kakao
|
|
|
Czas dodania: 20.05.2002, 14:37
Najlepszy single player w historii gier na pc!!!.
|
|
|
Czas dodania: 29.05.2002, 16:13
Gra jest po prostu the best w swoim gatunku. .
|
|
|
|
|
|
Czas dodania: 13.06.2002, 11:06
Gra jest poprostu znakomita!!!.
|
|
|
Czas dodania: 13.07.2002, 14:40
Czy nie spotkaliscie sie z jedna nie dogodnoscia w tej grze ? mianowicie np. ;robisz sejwa; 1) pozniej przez nie uwage wpakowales sie w tarapaty , wykorzystales wszystkie punkty ruchu,w nastepnej turze ,przeciwnik wybija ci polowe ludzi , wczytujesz sejwa z nadzieja ze komp tym razem nie trafi w twojego najemnika ale nie wazne ile razy wczytasz gra komp trafia . 2) lub druga wersja ruszyles sie najemnikiem - dostal kulki za 25 punktow (obrazenia), wczytujesz save'a i znowu nie wazne gdzie sie ruszysz znowu dostajesz dokladnie w to samo miejsce za 25 punktow. czy w tej grze tylko strzaly oddawane przez gracza sa celne w paru procentach , a komputera nie obowiazuje taki sam algorytm , w wielu grach turowych takie czeste sejwowanie ratuje z groznych sytuacji glownie dlatego ze komputer prawie nigdy nie trafial dwa razy w to samo miejsce - wlasnie dlatego odlozylem jagged alliance'a w polowie gry - nie mam zamiaru szarpac sobie nerwow dopoki ktos nie poprawi tego malego a jakze znaczacego - przynajmniej dla mnie bledu , nie wiem czy inni gracze maja ten sam problem jednak licze ze ktos wyjasni mi ta kwestie. .
|
|
|
Czas dodania: 15.07.2002, 00:19
Z pierwszego rzuta okiem to jest znakomita. . . .
|
|
|
Czas dodania: 18.07.2002, 19:13
Ludzie!!! kupujcie gry z tej serii tonami!!! pozdrowienia!.
|
|
|
Czas dodania: 27.07.2002, 16:15
Gra jest super !!!!!!!!.
|
|
|
Czas dodania: 27.07.2002, 19:23
Gra jest the best!!!!!!!!cooll!!!!
przeszedłem wszystkie części a 2 aż 5 razy!!!!polecam. |
|
|
Czas dodania: 29.07.2002, 15:01
Bardzo fajna gra tylko potrzebne mnie sa kody!!!.
|
|
|
Czas dodania: 04.08.2002, 01:33
Bar to nieprawda co piszesz. gdy twoi ludzie zostają trafieni to wystarczy inaczej ich ustawic przed zakonczeniem tury. a tak poza tym w pierwszej czesci jagged alliance zapisywanie gry w czasie walki nie bylo mozliwe. zreszta co to za gra. . . Wczytywac gre od razu jak sie nie trafi. pozdrawiam.
|
|
|
Czas dodania: 15.08.2002, 19:01
Gierka jest superancka zapraszam do grania :)
. |
|
|
Czas dodania: 20.08.2002, 18:01
Ludzie ta gra rządzi!!!!.
|
|
|
Czas dodania: 02.09.2002, 13:50
Ta gra jest super.
ciągle w nią gram czy ktoś zwas ją skończył bo mi się to nie udaje. . |
|
|
Czas dodania: 22.09.2002, 20:05
Ta gra jest poprostu czadowa
. |
|
|
Czas dodania: 26.09.2002, 11:59
Świetna gierka. Takie strategie to powinni codziennie robić!!!
Jest po prostu extra. |
|
|
Czas dodania: 04.10.2002, 18:48
zastanawia mnie tylko dlaczego screen saver'y są z 2,5, ale to nic
GRA znakomita |
|
|
Czas dodania: 19.10.2002, 17:05
Ludziska kocham tą gre ostatnio (wczoraj) grałem 23 godziny non-stop a co dzień to tak koło 12,14 godzin.Kawa leje sie hektolitrami ale warto gra jest coooooool!!!!!! Pare błędów ,więcej zalet ale ogólnie 9,5. Narka ide grać dalej.
|
|
|
Czas dodania: 19.10.2002, 17:06
Ludziska kocham tą gre ostatnio (wczoraj) grałem 23 godziny non-stop a co dzień to tak koło 12,14 godzin.Kawa leje sie hektolitrami ale warto gra jest coooooool!!!!!! Pare błędów ,więcej zalet ale ogólnie 9,5. Narka ide grać dalej.
|
|
|
Czas dodania: 20.10.2002, 20:24
Przeszłem tę grę w wakacje! Deidranna po ostatnim strzale powiedziała swoje ulubione powodzonko: ,,Eliot you i***!" Gra je wspaniała!
|
|
|
Czas dodania: 22.10.2002, 09:25
CO TO ZA GRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Czas dodania: 22.10.2002, 20:15
LUDZIE JA W TĄ GRE GRAŁEM JUŻ HMMM.... W SUMIE NIE PAMIĘTAM ALE ZE DWA/TRZY LATA TEMU I DO TEJ PORY MISIE NIE ZNUDZIŁA I WCIĄŻ WNIĄ GRAMY Z KOLEGAMI. NIE MOGĘ SIE DOCZEKAĆ JAGGED ALLIANCE 3 I MAM NADZIEJ ŻE WYJDZIE. GRA JEST NIE DO ZDARCI POROSTU COOL.
|
|
|
Czas dodania: 23.10.2002, 14:06
Ludie ta gra jest tak z***ista że to jest po pprostu nieporozumienie jestem nowicjuszem w tej grze a tak mi się podoba że każdego dna w szkole myślę tylko o tym co będe robił w grze J.A.2 od niedawna gram również w J.A.2.5 zawsze wymajmuje Fox z dwoma automag on po prostu wymiata wrogów z planszy.
|
|
|
Czas dodania: 24.10.2002, 12:28
ta gra mi się naprawde podoba i miło mi że moge wydać recenzje
|
|
|
Czas dodania: 26.10.2002, 13:26
TA GRA JEST ZA****STA!
Gram w nią od kilku dobrych dni i coraz bardziej mnie wciąga, tylko te głupie robaki. :) |
|
|
Czas dodania: 05.11.2002, 12:37
Gra jest ekstra.Poprostu COOL!!!!!!!
|
|
|
Czas dodania: 10.11.2002, 21:28
Mogę wam powiedzieć, jako weteran (nie przesadzam) tej gry, że była jak dotąd najlepszą grą w jaką grałem (nie licząc Jagged Aliance 2.5).
Mogę mieć zastrzeżenia tylko do kilku rzeczy. Po pierwsze : nasi przeciwnicy nie potrafią zakładać sobie opatrunków, co w znacznym stopniu ułatwia rozwalenie przeciwnika (jak ktoś jest na tyle cierpliwy). Po drugie : niektóre upodobania najemników (Nails swoja z***iście cienka i podatna kurtka skórzana i świrująca Buzz Gernau). Wreszcie po trzecie : nie można rozwalać głów przeciwnikowi jak ten jest na kucaka (moge się przyznać, że UDAŁO mi się to zrobiś TYLKO raz). Jednak te wady to kropla w możu zalet Jagged Aliance 2. Wartka akcja, niezłe odzywki najemników, możliwość strzelania z dachu (snajper z waszyngtonu kontratakuje ;}) i różnorodność broni. Szkoda tylko, że jak raz znajdziemy jakąś obcą nam amunicję to głowimy się gdzie tego szukać (jest amunisja do FN-P90 i G11 i 2 magazynki) i przetrzepujemy całą mapę. Drobna podpowiedź : żeby mieć wykrywacz należy połączyć wyświetlacz krystaliczny do gry Lame Boy z miedzianym drutem i mamy MONITOR. Teraz łączymy to z aparatem rentgenowskim (wibropak lub drążek+lampa rentgenowska+paczka gum) i mamy wykrywacz rentgenowski działający na baterię (po jednym użyciu zrzera połowę energii baterii!!!). Tak więc życze przyjemnej zabawy tym co chcą wiedzieć jak wygląda życie najemnika i pozabijać co nieco .... |
|
|
Czas dodania: 15.11.2002, 12:21
Gram w ta gre juz od ponad roku i ... jeszcze mi sie nie znudziła. Bede jej wielbicielem do końca życia. pozdrawiam wszystkich fanów
|
|