Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Far Cry (PC)

Far Cry - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Far Cry

Czas dodania: 11.03.2003, 14:55
Piękna grafika, czekam z niecierpliwością, ten rok bedzie należał do PC'ta :D
Czas dodania: 29.04.2003, 02:03
Jaka konkurencja dla Half-Life 2 ?? To raczej będzie pogromca !!! Na razie piszę to wyłącznie opierając się na screenach i trailerze. Całość i tak będzie trzeba sprawdzić w praniu... Już się boję o nasz rodzimy Chrome. Half-Life 2, S.T.A.L.K.E.R, a teraz Far Cry... W mordę jechana mać - a ja do wojska idę !!! Buuuuuuu...
Czas dodania: 16.12.2003, 18:16
siema ludzie!!.Ta gra bedzie wiekrza od fl2 i ładniejsza od doom,a(po co komu ciasne korytarze??)Pomyślcie wielkie przestrzenie(wypas)a ostadni trailer mnie oczarował.Na samą myśl ze bedzie edytor kupa róznych pomysłów mi przychodzi do głowy!!.ŚWIETNA GIERKA!!
Czas dodania: 21.01.2004, 20:41
Sasysajcie demo! Po prostu czad!!! Ta gra bedzie wielka!
Czas dodania: 22.01.2004, 11:09
(Ten tekst jest dosc dlugi wiec lepiej zacznijcie czytac go od wypisania - bo + znacie :) Sa one wyliczone)
Alez wczoraj byl tlok na wszystkich serwerach udostepniajacych demo FarCry :) Mi sie udalo weschnac na 99% i po 3h mialem sciagniete :)
A sama gra... wypasna! Poczawszy od oslawionej grafiki, fizyki i realizm po klimacik i akcje ktorej jest multum! TO po krotce plusy ;) A minusy... narazie znalazlem 3 :|
1. Pewnie to wina mojej karty graficznej i Win98 ale po zainstalowaniu gry i wczytaniu planszy mialem dziwnie jaskrawe tekstury, ktore byly bardzo dziwnie ulozone i zamiast lodzi mialem jakiegos dziwolonga na ekranie. Jednak pod Xp wszystko bylo OK.
2. Tak jak w IGI2 (polecam!) tak i tutaj wystapil karygodny blad! Polozylem sie w krzakach i zaczalem strzelac. Wrogowie zaczeli biegac a ja 1 po 2 wykanczalem ich, a co lepsze wchodzac w krzaki gdzie lezalem przesuwali mnie ale nie reagowali ze cos lezy im pod nogami!
3. Czekpointy! Toz to beznadziejny wytwor konsol! Wolalbym taki sposob sejsowania jak chociazby w IGI2 i Hitman2 tzn. ograniczona ilosc sejwow w zaleznosci od poziomu trudnosci. Wole sejwowac gdzie mi(!) sie podoba a nie gdzie autorowi!
Po przejsciu dema oceniam FarCry na 9 nawet w przypadku paru bledow! Szczerze polecam ;) (nigdy nie pisalem recenzji :) jak mi poszlo? :P)
Czas dodania: 22.01.2004, 14:37
pytanko>po wgrani fc wlanczam go i ok jast menu ok wiec ja new game i co?i sie wczytalo ale ekran jest czarny nie liczac kursora i ikonek z wyswietlaniem ile mam amunicji i zdrowka.HELP> MOjs sprzet to athlon 1700+ win 2000 & 98 karta geforce 4 ti 4200 128 ram i 512 mb ram ddr help!
Czas dodania: 22.01.2004, 17:23
lol333-> ja mialem podobny problem do twojego tyleze zamiast czarnego mialem bardzo jaskrawe kolory i zle poukladane poligony :| U mnie powodem byly karta graficzna (Radek 9500@9700)a raczej sterowniki do niej oraz system operacyjny Win98. Pod jakim systemem odpalales FarCraya? Jesli pod 98 to sprobuj pod 2000. A jesli to nie pomoze to moze jeszcze raz stery zainstaluj do karty :| Zycze powodzenia ;)
Czas dodania: 23.01.2004, 14:27
Też mam problem z teksturami w demku. Ktoś wie skąd śćiągnąć dobre sterowniki do karty graficznej ? Mam GeForce 2 ( wiem że lipna karta ) i chciałbym prosić o pomoc jak pozbyć sie tego problemu
Czas dodania: 24.01.2004, 15:22
Jakie są minimalnę w README gry proszę odpowiedzcie mi czy będzie chodzi na GEFORCE 2
Czas dodania: 24.01.2004, 15:26
Będzie gierka chodzić na Geforce 2?
Bo taką mam kartę i chciałbym się dowiedzieć jak z wymaganiami gierki bo ztego ci wiem i słyaszełem fajowo się zapowiada.
Czas dodania: 24.01.2004, 19:15
Po tych postach sprawdzilem FarCraya na moim starym kompie (cel800, 128ddr, gf2 32, WinXP, bez najnowszych sterow do karty bodajrze 40.72).
Odpalilem gre w najnizszych detalach i 800x600. Gra chodzila plynnie poki nie zaczalem strzelac do wrogow :|
Gra gubi mnostwo tekstur (prawie 3/4) ale chodzi. Sadze ze gre daloby sie odpalic w 640x480 i srednich detalach i chodziloby plynnie, bez tak duzej ilosci zgub ;)
Mowiac szczerze... lepiej kupic sobie minimum 1,7GHz i radka 9100 aby gra chodzila przyzwoicie. Zycze milego zwiedzania wyspy :) Przeszedlem demo jeszcze 3x i znalazlem wreszcie snipe i samochod ;) NarX All
Czas dodania: 25.01.2004, 21:13
Demko gry jest suuuper,nie mogę się doczekać całości.Niestety wymagania też są suuuper(ale coś za coś).Mam bartona 2.5GHZ,GF4200Ti,512DDR333 i komfortowo(tzn.płynnie)grałem w 1024*768*32 oraz wszystko na medium.Chyba podstawą teraz będzie marzenie o zwiększeniu RAM-u.Pozdrowienia!
Czas dodania: 26.01.2004, 23:40
Sprawdziłem wszystkie ustawienia i jeśli nie chcecie artefaktów na GF2 to ustawcie lightning, shadows i water na LOW resztę jak chcecie. Swoją drogą miło ze strony autorów że nie trzeba odpalać giery z "3dAnalyze" jak np nowego Prince'a. Demo jest naprawdę super, ssajcie bez zastanowienia.
Czas dodania: 27.01.2004, 16:09
grałem w demo, bardzo dobry transfer przy sciaganiu demka jest z strony NVIDIA.COM

na poczatku mialem problemy, brakowalo tekstur, dopiero po sciagnieciu najnowszych sterownikow i ustawieniu wszystkich detali na LOW gralem bez problemu

gierka powala na samym poczatku, szok!
mozna plywac motorowka z wbudowanym działkiem, mozna jezdzic pojazdem jakims, z tego co widzialem na na screenach w Internecie mozna latać na lotniach!!!

na wiezyczkach sa ustawione tzw. usypiacze z filmu Predator

mysle ze gra powali na kolana w trybie multiplayer, kiedy to spotka sie kilkanascie osob i bedzie zadyma na wyspie!

sciaganie sie motorowkami po wodzie, itp.

popieram tworzenie gier w ladnych sceneriach, tak jak juz ktos pisal wyzej, nudne jest naprzanie w ciemnych korytarzach

mam Pentium4 2,6 GHz, grafike ASUSA 128 MB GFroceFX,512 DDR
Czas dodania: 29.01.2004, 09:34
Demo jest po prost Cool przeszedłem je na wwszystkich poziomach trudnosci, a teraz biegam bezcelu i załatwiam wszystko co sie rusza. Gra chodzi mi płynnie na 640x480 i wszystkie detale na high oprócz Shadow Detail bo jakies błędy mi wyskakują.Mój sprzęt to Celeron 1.7, GF2 Mx 400, 256 DDR333.I najnowsze sterowniki. Teraz wystarczy doczekać sie premiery.
Czas dodania: 30.01.2004, 14:52
Fantastyczna gierka, na Radeonie 9600PRO i AMD 1,7 działa płynnie w 1024x760 z detalami na medium. Ale gdzie jest samochód ??? :( W miejscu gdzie powinien stać obok łodzi wyciągniętej na brzeg - autka brak. To samo demko na GF2 - autko jest jak malowane. Czy ktos miał ten sam problem ?
Czas dodania: 31.01.2004, 09:59
Hehehe to masz wala chlopie :P A moze ktos zakosil ci te autko sprzed nosa a ty nawet tego nie widziales :) Albo inne wyltumaczenie... to auto przyszlosci i jest niewidzialne i niewykrywalne przez radary :] A tak serio to bez sensu ze na gf2 jest a na Radku nie :P Zainstaluj jeszcze raz demko, albo poszukaj gdzie indziej ;) (alez Ci poradzilem :P)
Czas dodania: 14.02.2004, 11:31
No Ba!Ludzie jak wy to robicie? ja mam durona 1000mhz na plycie K7S5A z karta graficzna Gforce Ti 4200 128mb(dual 64) z 256 bitow(dla textur 3d i 2d) do tego 320 mbram 133 mhz i gra dziala plynnie na grafice 800x640 na najlepszych ustawieniach. A co do pobierania do z NVIDIA.COM mam transfer ponziej 15kb/s a z GRY.WP.PL mam transer staly o predkosci 30kb/s! (mam stale lacze do 128 kb/s) a co do gry to pelen wypas! czekam z niecierpliwoscia na full wersje oraz na H-L2 oraz Doom 3 :D
Czas dodania: 14.02.2004, 15:45
Po tych ostatnich 2 newsach dotyczacych FC bardzo sie dziwie UbiSofrowi! Skoro gra tak duzo razy zostala sciagnieta i dostala tak dobre oceny od graczy to po jakiego c...a chca ja umiescic na DVD! Moga przez to stracic nawet 1/3 tych graczy ktorzy sciagneli demo! Ja sie tam nie martwie bo mam DVD ale uwazam to za bezsens! Chociaz z 2 str sadze ze chca sie przez to obronic przed wszedobylskim piractwem ale i tak ludzie sobie zalatwia gre na kilku CD (szczerze mowiac tez tak zrobie :|) Szkoda...
Czas dodania: 21.02.2004, 19:25
Qrcze, ile to potrzebuje RAM by dziełać w full detalach? Na moim XP1700+ 512DDR radeon9500 stale czegoś szuka na dysku. Dziwne bo na gf2ti poza wołającym o pomstę do nieba wyglądem nie zgłaszało żadnych roszczeń co do sprzętu.
Czas dodania: 21.02.2004, 20:47
A u mnie troche lipa.demko mi smiga tylko w detalach na Low,jak dam pare na chociaż medium to nie da się grać...poniżej 1 klatki/sec i do tego porąbane kolory,brak tekstur.Co jest grane powinno wyglądać przynajmniej ładnie, a fps swoją drogą.
mam amd2000,256mb ddr,radeon 9200se 64mb
Czas dodania: 27.02.2004, 01:25
Grałem w te demko.
Za baardzo to wszycho kolorowe.
Chrome mi się przypomina,który był beznadziejny, teksty w stylu"Zdejmujemy ich"rozwalają mnie normalnie.
W Far Cry,tak kolorowo, że oczy bolą,gra nie ma wogóle jakiegoś klimatu,nic.
Ogólnie giera średnie zrobiła na mnie wrażenie.Gdzieś słyszałem że ten tytuł może śmiało konkurować z D3 i H2, bo ma nowoczeny silnik graficzny.Taaaa jasne.Bo pęknę ze śmiechu.
Czas dodania: 27.02.2004, 01:26
Grałem w te demko.
Za baardzo to wszycho kolorowe.
Chrome mi się przypomina,który był beznadziejny, teksty w stylu"Zdejmujemy ich"rozwalają mnie normalnie.
W Far Cry,tak kolorowo, że oczy bolą,gra nie ma wogóle jakiegoś klimatu,nic.
Ogólnie giera średnie zrobiła na mnie wrażenie.Gdzieś słyszałem że ten tytuł może śmiało konkurować z D3 i H2, bo ma nowoczeny silnik graficzny.Taaaa jasne.Bo pęknę ze śmiechu.
Czas dodania: 27.02.2004, 18:09
I oto nadchodzi wielki pogromca! Grę można by porównywać z naszym polskim Chrome, bo to w sumie podobne tytuły, ale jednak jest to bezcelowe, bo Far Cry leży o kilka poziomów wyżej. Wszystko co do tej pory w tego typu grach widzieliśmy jest niczym w porównaniu z Far Cry. Wymagania gra ma dosyć spore, a już napewno, by płynnie działać przy dobrych ustawieniach. Jeżeli nie posiadamy co najmniej 256 MB Ram oraz GF3 Tirtanium, będziemy skazani na pokaz slajdów połączony z cochwilowym dogrywaniem. Na moim sprzęcie (Athlon XP 2400,512 DDR, GF FX5600) przy lepszych ustawieniach w 800x600 gra chodzi tak ledwo ledwo płynnie (na oko średnio gdzieś 20 Fps), a jak widać nie jest to sprzęt słaby. Warto jednak poczekać na pełną wersję, gdyż zapewne zostaną tam już usunięte wszelkie błędy. Teraz niekiedy skazani jesteśmy na oglądanie znikających cieni, zwłaszcza na kartach ATI Radeon, z którymi gra nienajlepiej współpracuje. Tak, czy inaczej polecam Far Cry wszystkim, nie tylko miłośnikom FPP. Gra jest dosyć trudna, ale pozostawia naprawdę niezatarte wrażenia. Moja ocena, narazie na podstawie dema: 9+/10 (odjąłem za wymagania i wyśrubowany poziom trudności)
Czas dodania: 03.03.2004, 20:30
To gowniane demko ma takie wymaganie ze skreslam ta gre automatycznie. Mam Xp, Geforce 5700 ,256 DDR 400MHz, Athlon 2500+ Barton, stery ver.52 i gra tak sie tnie ze szkoda gadac. A laduje sie z 10 min. Nie wiem co trzeba miec zeby pograc w to w 800x600 na medium detalach bez zaciec...
Czas dodania: 07.03.2004, 11:03
Wedłóg mnie to nie będzie konkuręcja dla HL2 ani Doom 3 (Zależy kto co lubi). W HL2 jesteśmy w realnym mieście. W Far Cry na wyspach. A w Doom 3 na Marsie. Ja wole realne gry czyli:
1 miejsce: Half-Life 2
2 miejsce: Far Cry
3 miejsce: Doom 3
Fajnie że wyjdą takie fajne gry ale szkoda że takie wysokie wymagania :(
Czas dodania: 08.03.2004, 15:08
JA mam GeForce FX 5200 xp Pentium 2,4 Gh i gram na najwyższych detalach na 1024x768 i nic sue nie tnie of course ale ładuje się z 5 minut.
Czas dodania: 08.03.2004, 15:10
CZEŚĆ! Zzasałem demko far cry , mysle sobie : w końcu jest ta cholernie świetna gra na którą czekam wieki. Odpalam na mym nowym AMD Duron 1400mhz(tehnologia z bartonow), 384 ddram i GeForce 3 tit 200 (mam zamiar podkręcić na 500:P) i opcje 1024x768 i 32 biciaki detale tereenu i jego jakosci na medium a reszta low i........... Gra olśniła mnie swoja grafika itp. gra jest wmiare realna, fajnie zrobiono system broni, moja ocena poprostu 8.5 , demko ma pare buraczków takicgh jak znikajce texturki czy inne duperelki, ale to dopiero demo!! Mówie więc jedno: >>WARTO CZEKAĆ NA TĄ GIERE>>!!
Czas dodania: 08.03.2004, 15:15
zzasałem demko far cry. odpalam, ustawiam graafe 1024x768 i 32 bity, detale terenu medium i jego jakość a reszta low na moim nowym amd duron 1400mhz (te nowe z technologi barton) i 384 ddram i geforce 3 tit 200 choc mam zamiar zakrecic na 500:P. I patrze oszalamiająca grafa mnóstwop detali, wmiare realna i nawet nawet system broni. Mówie jedno : warto czekać na tą giere i już!
Czas dodania: 10.03.2004, 22:07
Witam wszystkich imperialistów. Mój sprzęt to AMD Athlon XP 2600, 256 MB ram DDR 400 MHz CL3 Kingston. Karta graficzna GeForce 4 Ti 4200 GS. Gierke oceniam na 8,5. Po zainstalownaiu i właczeniu automatycznie detale ustawiły sie na 1024x768 filtrowanie i.t.p. Minusem jest to że troche sie długo wczytuje u mnie 1 minuta. Grafika wg mnie dobrze dopracowana choć zauwazyłem w niektórych miejscah błędy. Gierka chodzi płynnie bez żadnych przeszkód. Co do poprzedników którzy mówili że starsznie długo im wczytuje radze kupic szybki twardy dysk i problem bedzie z głowy. Pozdrawiam.
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...