Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Far Cry 2 (PC)
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Far Cry 2 |
|
Czas dodania: 13.11.2007, 15:00
Czekałem na pierwszą czesc z ogromna niecierpliwoscią kiedy ja dostałem przeszłem ją w tydzien na calkiem przyzwoitym poziomie potem jeszcze kilkukrotnie wspaniala fabula grafika piekne wyspy widoki ciagle cos nowego w koncu praktycznie nie zniszczalne mutanty pomyslalem swietnie tylko czekac na nastepna czesc. W koncu slysze od kumpla wychodzi 2 siadam na neta i czytam afrykanskie pustynie i sawanny nie liczne zarosla BRAK MUTANTÓW i to jest FAR CRY 2 to jakis cholerny bubel gdzie ten klimat gdzie piekne nie przemiezone dzungle wyspy zmutowani ludie gdzie w d..... wsadzcie takie guwno nigdy na nic tak nie czekalem i nigdy sie az tak bardzo nie rozczarowalem!!!!!!!! pozostaje czekac na far cry 3 o ile nie bedzie na antarktydzie albo na ksiezycu!!!!! pozdrawiam wszystkich ktuzy sa podobnego zdania nara.........!
|
|
|
Czas dodania: 13.05.2008, 21:07
ja nie zgadzam sie z jarkiem sadowskim bo klimat na pewno nie znikną ponieważ pierwsze cześć była zbyt kultowa. Brak potworów nie musi obrazu oznaczać ze gra będzie do d*** ale projektanci tej gry mogli stwierdzić ze skoro potwory były w pierwszej części to poco powtarzać skoro można pójść dalej i dać graczowi (poza ludźmi) roboty do rozjebania:p ja z niecierpliwością czekam na kolejna odsłone tej gry i jak byłby ktoś podać mniej więcej wymagania tej ze gierki.
z góry dzięki i pozdro 4 all fans this game :) |
|
|
Czas dodania: 30.10.2008, 21:59
Gram od kilku dni w far cry 2 na początku spoko ale potem gre przesysa monotonia. Misje są do siebie bardzo podobne, głównie- znajdż , zabij albo zniszcz. Sporo czasu także zabiera dotarcie do celu misji. Zapomnijcie że zobaczycie tu jakiś śmigłowiec z którym mozna by powalczyć:) Zagrać, tak jak najbardziej ale crysis warhead jest o Wiele lepszy...tyle że krótki:(
|
|
|
Czas dodania: 09.11.2008, 14:10
KICHA crysis byl kichąto jest troche lepsze od crysisa ale dalej kicha. NUDNE NUDNE NUDNE .............. ogolnei naprawde nei polecam grafa owszem ladna ale grywalnosc nedzna. CALL of duty world at war TO JEST GRA.
|
|
|
Czas dodania: 13.11.2008, 14:07
kupilem gre FARCRY2 12.10.2008 mam problem na poczatku gry po 2 misji zapisalem gre nastepnie np jak gram ok 2 godzin mnie zabija cofam sie caly czas na poczatek a zapisuje caly czas gre nie rozumiem to prosze o pomoc moze to blad w grze w tedy odam gre w empiku moze ktos ma podobny problem tygrys013@wp.pl ps prosze o kontakt z Gregorious ps ta gra juz jest w sprzedarzy i czemu nie ma recenzji
|
|
|
|
|
|
Czas dodania: 17.11.2008, 22:15
Witam!!!
Sprzedam pilnie gierki na PC,wszystkie oryginalne-najlepiej w pakiecie!!! Call od Dytu 4:MW, PES 2008, PES 2009, Far Cry 1, Far Cry 2, Wiedźmin. Możliwy odbiór osobisty(Zielona Góra,Żary). Mogę wysłać fotki gier na maila:) Kontakt gg:2671636. |
|
|
Czas dodania: 22.11.2008, 17:53
Witam.Co do postu o problemie z zapisywaniem stanu gry...mam ten sam problem...po 8 godzinach fry gdy chciałem kontynuować zaczynam od początku!!!paranoja..ponadto zaraz po 2im save z mapy znikają ikony które mają pomóc nam w odszukiwaniu kluczowych punktów:( Macie na to jakąś radę???pewnie patcha jeszcze nie ma??
|
|
|
Czas dodania: 23.11.2008, 23:52
to ma byc far cry 2?? jestem zawiedziony i to bardzo, w gorsza kontynuacje nigdy nie gralem, ten syf niema nic wspolnego z genialnym far cry, szkoda miejsca na dysku na instalowanie tego...czegos i szkoda czasu aby w ten syf grac!!!! czekalem bardzo dlugo na kontynuacje far cry`a i to co otrzymalem to...nieda sie tego opisac jak mozna tak zniszczyc oryginalnosc pierwszej odslony tej gry, to jest zupelnie inna gra i to w dodatku tak beznadziejna i nudna ze az ma sie chec wyciagnac karabin i rozstrzelac tworcow tej pseudo kontynuacji...poprostu ŻAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Czas dodania: 25.11.2008, 14:52
Wymieniłem płytkę gdyż była wadliwa(brak możliwości kontynuacji z savów,znikanie ikon z mapy itp.)kolejna płyta nie wniosła nic nowego.Dalej się pierdzieli.Dziś ją oddaje...ciekawe co powie sprzedawca?? Szkoda bo grafika jest piękna,a teren rozległy że huhu...P.s.Też tak macie????
|
|
|
Czas dodania: 26.11.2008, 13:21
Ładna grafika, fajna sceneria,nieliniowość sprawiły że czekałem cierpliwie na te gre, niestety po 5 godzinach grania robi się nudno, npc wyznaczają spotkania w miejscach odległych do których dojechanie zajmuje sporo czasu dodatkowo co chwila trzeba likwidować lokalnych bandytów którzy respałnują się jak dla mnie za szybko. Misje bardzo podobne do siebie, konwoje do zatrzymania jeżdżą w kółko, wystarczy popatrzeć na mapę i stać w miejscu po nieudanym ataku, aby konwój znów przyjechał. Broń zadziwiająco szybko rdzewieje a w efekcie zacina się. Gra zaczyna tracić swój klimat z godziny na godzinę. FarCry 2 to gra dla cierpliwych... Afryka a lwa nie widziałem, ani sepów wcinających poległych
|
|
|
Czas dodania: 28.11.2008, 12:04
Pies 315 mam to samo nie moge zapisac gry:(((((((((( mam orginalna wersje a gra mi sie nawet podoba... jesli dowiesz sie jaka jest przyczna daj znac.
|
|
|
Czas dodania: 01.12.2008, 10:53
Wie ktos co zrobic z tym błedem???
|
|
|
Czas dodania: 01.12.2008, 10:53
Wie ktos co zrobic z tym błedem???
|
|
|
Czas dodania: 02.12.2008, 12:24
Panie RAFALSKI913 nie jestem pewien czy problem da się rozwiazać..dzwoniłem do UBISOFTU..tam pewna Pani powiedziała,że jeden taki przypadek ktoś zgłosił..poprosiła bym skopiował (jedyny) zapisany stan gry oraz wygenerował jeszcze jeden z mojego kompa i przesłał pliki na jej maila..pomoże to firmie przypatrzeć sie problemowi.
Co z tego...płytę wymieniłem wcześniej w sklepie na nową ale też była do bani..pewnie cała partia jest do wymiany..a kto pokryje koszty produkcji??? Pan pokryje,Pani pokryje...wszyscy. Maila wysłałem chyba z tydzień temu i nic...echo...ciekawe jak będzie w sklepie ze zwrotem kasiury:) |
|
|
Czas dodania: 02.12.2008, 16:44
dzięki za info... w takim razie wszyscy kupujący tę grę powinni koniecznie zachować paragon :P
|
|
|
Czas dodania: 03.12.2008, 10:19
Witam ponownie.Otrzymałem maila od Obsługi Technicznej Ubisoftu.Twierdzą,że pracują nad patchem który ma rozwiązać problemy z savami....oby nie do wiosny.Trzymam kciuki:)
|
|
|
Czas dodania: 05.12.2008, 13:44
Ta gra moze i ma ladna grafike ale nudna jest nieprzecietnie... nie dotarlem nawet do polowy gry bo mnie juz tak wymeczyla ze mialem dosyc
|
|
|
Czas dodania: 13.12.2008, 23:26
Witam ponownie...i co dalej wielki g...o!!!! Patcha dalej nie ma...chodź jest juz po terminie:( W poniedziałek oddaję gre do dystrybutora niech sobie sam pogra bez możliwości zapisania stanu gry:)
|
|
|
Czas dodania: 14.12.2008, 18:58
pojdzie na GeForce 8600GT 256MB? wlaczam gre pokazuje sie logo a gierka sie nie uruchamia... a crack dziala na 100%
|
|
|
Czas dodania: 26.12.2008, 10:49
Dajcie cd key do tej gry pls
|
|
|
Czas dodania: 10.01.2009, 05:35
Niezła ta gierka. szczególnie poziom interakcji
przy podnoszeniu przodmiotów albo wyjmawaniu sobie kul z ran. Takich animacji i tak wiele tego typu nie widziałem jeszcze w żadnej innej grze. Wkurzaja mnie jednak tzw "kumple" . koleś dupy nie ruszy żeby pomóc w walce to jeszcze odzywa się w stylu weż to i przyniesz ( go get it) jak jakiemuś kundlowi i bezczelnie luzacko opiera się o bar a na dodatek nie otrzymauje się żadnych diamentów za wykonanie misji. chyba że mam jakigoś buga... Wieksząść misji jest jak dla mnie jest zbyt schematyczna i przeważnie chodzi o to by kogoś zabić. A gdzie ideały?! Myślałem że będzie jak w filmie Krwawy Diament z Leonardo Di Caprio. Było niestety tylko przez parę minut na początku gry Chociaż czasami nie można być obojętnym wobec grafiki, która oddaje piekno afrykańskich krajobrazów. A co do zacinania się to żaden problem wystarczy mniec na wymiane nówke w safe housie i po sprawie. Można sobie wziąć nieskończenie wiele nówek z budynku obok sklepu niedopłacając ani okruszka kryształka. Gra była by idealna gdyby dodali troszkę więcej neutralnych npc w barze i wioskach i na drogach też. miło by było spotkac kogos kto byłby przyjaźnie nastawiony. Kurcze dziwne no co za problem było wziąć i wkleić więcej łebków takich ja tych w Pala albo z podobnymi zachowaniami tylko zamienionych na tubylców obojga płci. Jak robic RpG to kurde robić a nie odwalać. Dobrze by było też wprowadzic trochę moralności. No bo jak tu pracować z dupkiem (na dodatek amerykaninem) który zgadza się żeby jakiś bogaty dupek zabił swojego ojca i jeszcze ja mam być sługusem tych debili?! Szkoda, że nie ma takiej fabuły żeby wybic wszystkich amerykanów i zostawic ten piękny kraj prawowitym rdzennym jego mieszkańcom, czyli... zwierzętom....HAHA żartowałem. No chodzi mi oczywiście o tych rdzennych poczciwych afrykanów do których należeć powinny ziemie i diamenty. Chyba sobie skombinuje S.T.AL.K.E.R.A tam gracz ma chyba nawet "inventory". A tak pozatym to życzę Bushowi miłogo grzania tyłka w piekle Powiesic go k... za jaja. Dziwne że facet rzucił w niego butem a nie granatem żeby go rozerwało na szczępy, a jego wnętrzności i mózg zostały rozgniecione na ziemi :) mniam . http://www.customize.org/Vener |
|
|
Czas dodania: 12.01.2009, 01:17
Nie rozumiem zachwytu nad tą serią gier szczerze mówiąc. W jedynkę grałem, spoko,ładnie wszystko dopóki...no właśnie, dopóki nie pojawiły się pierwsze mutanty!!!Ograny temat. Dwójka?Właśnie w nią łoję, 23 procent przeszedłem i szczerze mówiąc to więcej mi się nie chce! Gra monotonna jak jasna cholera!!!Wszystkie misje wyglądają tak samo!Gra wygląda mniej więcej tak :
Pojechać samochodem do jednej z frakcji i dostać misję (najczęściej kogoś zabić!!!) Podczas jazdy oczywiście zostajemy atakowani, więc kasujemy gagatków i oczywiście naprawiamy nasz nadwątlony pojazd. Docieramy na miejsce i kończymy misję Co z tego, że możemy każdą misję rozwikłać na dwa sposoby skoro są tak cholernie monotonne że aż żal du.. ściska!!!W dodatku czujemy się jakbyśmy każdemu czarnoskóremu mieszkańcowi wybili z połowę rodziny, wszędzie chcą nas zaje...ć!!!Misje, które wykonujemy dla posczególnych frakcji tak na prawdę nie przeważają szali zwycięstwa ani na jedną ani na drugą stronę. Ileż możńa jeździć tym autem i zabijać pana X i pana Y???Co z tego, że gra wygląda pięknie?Jak dla mnie ta gra to gniot roku 2008, więc jeśli chcecie sobie pojeździć trochę samochodem to lepiej wskakujcie w swoje auta, na pewno doznacie więcej niż w tej grze!!! PS. Dwa plusy gry: - to nie gra!!! To interaktywna podróż po Afryce (tylko cholernie monotonna) - optymalizacja kodu! - kapitalne (na moim athlonie x2 5200, 2 GB ramu z radkiem X1950 pro) gra chodzi wyśmienicie na średnich i niektórych wysokich detalach!!! Moja ocena : 5 (za wygląd i optymalizację silnika) |
|
|
Czas dodania: 05.02.2009, 19:46
ej gdzie pisze kod online do farcry 2 ??
|
|
|
Czas dodania: 08.02.2009, 18:28
Kupiłem oryginał i się zawiodłem fabuła denna interakcja z otoczeniem denna grywalność denna jedynie grafika powala ale jednak fizyka kuleje w crysisie mogłem wszystko rozwalić w dziele ubisoftu możesz nawet z granarnika walić w starą szope a i tak bedzie stałą jak pomnik stalina to nie to co crysis gdzie wszystkie elementy graficzne i fizyczne były dopracowane do perfekcji nawet woda w far cry 2 jest brzydsza jedynie podoba mi się zachód słońca nad płonącą sawanną to jest git :P
Acha jak ktoś ma problem z savem i ikonkami na mapie prosta rada niech sobie ściągnie cracka razora mi to naprawiło te bugi nie jest to może legalne ale skuteczne Wszystkie pretansje do ludzi któży się kłucą gdyby ubisoft pracował z cry tekiem to by wyszła gra wszechczasów bijąca crysisa i inne ciulstwa niestety potoczyło się troche inaczej szkoda :/ |
|
|
Czas dodania: 05.04.2009, 13:01
Witam. Gdyby był ktoś łaskawy i podesłał mi na email lub gg 4799789 save do far cry 2 z misją rozpoczynającą drugi akt ok. 40%. Będe bardzo wdzięczny.
|
|
|
elelelelo (Gość)
|
Czas dodania: 04.01.2010, 16:38
Emm................
Szuperka Ta Grandia Od far cry 2 nobki jak nie wiesz co ! |
|
Czas dodania: 13.01.2010, 20:23
Ja napewno wiecej w to niby Far Cry nie zgram, niech zyje call of duty WoW niech zyje a STALKER a to shit niech zniknie na zawsze
|
|
|
eryk (Gość)
|
Czas dodania: 24.07.2010, 15:05
przechodzicie na kodach cieniasy
|
|
Marcin29 (Gość)
|
Czas dodania: 08.12.2010, 20:34
Witam kupiłem również gre Far Cry2 powiem że ta gra ma jeszcze wiele do życzenia żeby usatysfakcjonowała prawdziwych koneserów sensacyjnych strzelanek.Moj problem polega,na tym że nie mogę zapisać stanu gry przejede pare levelów i stan gry jest zapisany od poczatku??? miałem wiele gier ktore potrzebowały o wiele wiecej miejsca niż Far Cry 2 np: Gta4??? niewiem gdzie tkwi problem jesli moze ktos pomoc to prosze o odpis. Dziekuje i Pozdrawiam Prawdziwych Koneserów...
|