Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Deus Ex (PC)
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Deus Ex |
|
Czas dodania: 11.05.2002, 12:52
gra o niesamowitym klimacie i możliwościach_ pełny future-shock
|
|
|
Czas dodania: 20.05.2002, 12:15
Ta gra to cos niesamowitego. w to mozna grac i grać i nigdy sie nie znudzi. odlotowy cyberpunkowy klimat, niezła grafa, extra ciekawe połaczenie gatunków, wspaniała przyjemność z gry i wiele wiele innych autów. jak dla mnie w skali 1-10, na jakieś 11.
|
|
|
Czas dodania: 21.05.2002, 18:27
Wyrąbiściasta giera. nie mogę się doczekać 2. . . .
|
|
|
Czas dodania: 06.06.2002, 17:31
Mega czad!!!lepszej gry nie ma i nie było na świecie. Exstra klimat i fabuła.
gre przeszłem 2 miesiące temu (cały czes gram w nią :)) i do te jpory uważam że jestem j. C. dentonem. miodzio!!!!!! . |
|
|
Czas dodania: 22.06.2002, 09:44
Moim zdaniem gra jest fajna z wielu przyczyn,otóż nareszcie stworzono grę o takiej grafice, realistyczności i nareszcie stopniu trudności "real".
dla polskich graczy nie znających angielskiego może być trochę trudna, ale chodzi tu o zabijanie terorystów z "nsf"(najedż kursorem na gościa, a pojawi stanie się on czerwony lub zielony. Czerwony wróg,zielony przyjaciel). Po zakończeniu gry w trybie "easy" możemy grać w trybie easy lub razem z terrorystami przeciwko naszym byłym pzyjaciołom. jeżeli ktoś gra i gra, a nie moze nic zrobić ,ponieważ za wolno mu się rusza obraz z gry jest to wina komputera lub za słaba karta graficzna, natomiast nie może przejść gry, poniżej wpisuję kody: aby uaktywnić kody wejdż do "mój komputer"c:/deus ex/system/i wyszukaj pliku user. Ini. znajdż literę "t" i zmień ją na "t=talk". Jest jeszcze prostsza wersja uaktywnienia kodów: w "mój komputer" w górnym pasku (tam gdzie w internecie wpisujesz www. . . wpisz "c:/deusex/system/user. Ini" (bez"")i zamiast literki "t" wpisz t=talk. Potem wejdź do gry,naciśnij literę t,wykasuj backspacem słowo "say" i wpisz: "set deusex. Jcdentonmale cheatsenabled true (razem i bez cudzysłowia),po czym znowu wklep "t" wykasuj say i wklep: god- włącza,wyłącza nieśmiertelność allammo- uzuełnienie amunicji allweapons- wszystkie bronie legend- sekretne menu fly- latanie walk- wyłącza funkcję fly summon x- dostajesz przedmiot x uwaga:po wejściu na inny poziom kody w grze lub po zapisaniu gry,gdzie używałeś/łaś kody mogą przestać działać więc należy powtórzyć operację. ja sam przeszedłem gre z kodami i bez na wszystkich poziomach i gra mi się podoba. Rzyczę powodzenia. . |
|
|
|
|
|
Czas dodania: 27.06.2002, 12:28
Gra jest trudna i dla osoby takiej jak ja nie znającej dobrze angielskiego jest do d***.
|
|
|
Czas dodania: 30.06.2002, 23:12
No cóż muszę się zgodzić z milasem. lepszej gry na świecie dotąd nie zrobiona. fabuła i klimat ( ten nowy york, honk kong), to wszystko sprawia, że naprawdę mocno wczuwasz się w jc. ja staram się nim być :). nano-augumentacje to cud techniki. i w ogóle to wiem, że wszyscy jesteście ludźmi konspiratorów i chcecie mnie wybrać jako objekt do badań. mj12 jest wszędzie. . . wszędzie. . . lecz ja znam prawdę. lista kodów genetycznych zrobionych przez illuminati będzie wkrótce zniszczona, a bob page żyje, ukrywa się w afganistanie pod inną postacią :). . . .
|
|
|
Czas dodania: 09.08.2002, 13:57
Co tu dużo gadać to poprostu najlepsza gierka na świecie przeszedłem ją 3 razy i cały czas mnie zaskakuje. nie wiem jak będzie z 2 czścią ale szczerze się boje o wymagania. to narazie. .
|
|
|
Czas dodania: 09.08.2002, 16:44
Gra jest trudna, czasochłonna ale wciąga jak bagno. no i ta dowolność wyboru. dodajcie do tego jeszcze świetną muzykę i grafikę, doskonały scenariusz i dobrze utrzymany klimat mrocznego cyberpunka. czekam na sequel!.
|
|
|
Czas dodania: 13.08.2002, 11:19
Przeszedłem tą grę 4 razy i dalej w nią gram , uwielbiam ją ma niesamowity klimat wciąga tak bardzo że czekam tylko na drugą część . Grafika ,muzyka, dźwięki, fabuła inteligencja przeciwników zachwyca nawet dzisiaj.
jestem fanem tej gry i zgadzam się zludźmi którzy twterdzą że jest ona jedną z najlepszych strzelaninek/w której trzeba dużo myśleć. . |
|
|
Czas dodania: 24.10.2002, 17:44
To sie k***a naucz angielskiego a nie mow ze jest do d***!! Deus Ex ROXXXX!!
|
|
|
Czas dodania: 29.10.2002, 17:06
Ta gra jest bardzo dobra chociaż ma też swoje zalety iwady wymienię wady bo jest ich mniej. Denerwuje mnie niski poziom interakcji i animacja ludzi.Ale za to reszta jest na wysokim poziomie.
|
|
|
Czas dodania: 29.10.2002, 20:38
Jest w porządku
|
|
|
Czas dodania: 21.11.2002, 18:13
Ta gra jest po prostu świetna. Nic dodać nic ująć.
|
|
|
Czas dodania: 29.11.2002, 05:28
totalna jazda ,wrescie cos zarabistego po half life i system shocku czekam na deus ex 2 odlot
|
|
|
Czas dodania: 18.01.2003, 19:13
gra ma fabułę, intrygę. jako sama strzelanka byłaby średnia ale dochodzi scenariusz jak z niezłej powieści.
|
|
|
Czas dodania: 24.01.2003, 18:09
jest swietna niewiem jak opisac
|
|
|
Czas dodania: 25.01.2003, 17:05
Nie bede chyba zbyt oryginalny jesli napisze, ze ta gra to jedna z najlepszych gier WOGOLE. Wszystko jest w niej niemal doskonale: grafika, muzyka (swietnie oddaje atmosfere gry), klimat, udzwiekowienie (np. to wycie wiatru kiedy stoisz na dachu), fabula. Nic tylko grac. Ja przeszedlem ta gre juz chyba z 5 razy, i na tym sie raczej nie skonczy :)
|
|
|
Czas dodania: 16.02.2003, 10:31
Ta gra ma zbyt duze wymagania!!!!!!!
i jast taka glupia ze szok! |
|
|
Czas dodania: 23.02.2003, 14:11
Najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem!!!
|
|
|
Czas dodania: 25.02.2003, 18:35
Gra jast świetna przeszedłem ją i nie żałuje z niecierpliwością oczekuje II cześci (choć i tak u mnie nie pójdzie:) polecam zagraj a nie pożałujesz!!!!!!!!!!
|
|
|
Czas dodania: 08.03.2003, 23:54
This is the most interesting game on this world!!! Just PLUG&PLAY... end message
|
|
|
Czas dodania: 29.03.2003, 12:17
gierka jest po prostu swietna, gram w nia aktualnie i nie umie oderwac sie od kompa
|
|
|
Czas dodania: 08.05.2003, 02:51
Just divine divinity :) No less no more... Hard to believe? Try, and You'll forget about a sleep...
|
|
|
Czas dodania: 05.08.2003, 16:46
Deus ex zawładną moim sercem,ta gra jest po prostu najlepsza,a dwujka będzie jeszcze LEPSZA:)
|
|
|
Czas dodania: 17.01.2004, 09:56
Deus Ex bezwglednie jest dla mnie najlepsza gra. Jezeli chodzi o single :D
Bo do sieci to sie raczej nie nadaje.... Postanowilem przejsc go jeszcze raz i znowu nie potrafie oderwac sie od kompa:/ Ta gra po prostu wymiata. Wiec fani Deusa łaczmy sie :) Piszcie na moj mail JC.Denton.17@wp.pl |
|
|
Czas dodania: 30.06.2004, 19:07
To jest moja ulubiona gra wkuża mnie jedna zecz nie chcą mi działać kody. Pawie sie z tym plikiem user jak jest T to pisze Talki i puzniej w grze w pisuje DeusEx.JCDentonMale bCheatsEnabled True i nie chce działać muj meil to mix091@wp.pl pomuzcie mi
|
|
|
Czas dodania: 05.04.2008, 19:22
Deus Ex to absolutnie najlepsza gra komputerowa, w jaką kiedykolwiek grałem. Moja ocena to 10. Polecam każdemu. Szkoda tylko, że druga część jest taka wsiowa.
|
|
|
Czas dodania: 01.05.2008, 16:23
Połączenie gry FPP z RPG dało firmie EIDOS "hita" na miarę największych z tego gatunku. Wystarczyło zmodyfikować engine "Unreal Tournament" i wymyślić niebanalną fabułę. Do takiego hitu nie trzeba wcale nie wiadomo jakich pomysłów na grafikę i muzykę. Tak rozbudowanej fabuły nie spotkamy w innej grze tego typu (do czasu powstania drugiej części "Deus Ex"). Jako J. C. Denton - agent w korporacji UNATCO, która zwalcza terroryzm odkrywamy spisek. Rozwiązanie zagadki wiąże się z niewiarygodnym niebezpieczeństwem.
Technicznie gra wygląda jak na stare czasy świetnie. Widzimy bardzo dużo przestrzeni nawet kiedy nie mamy do niej dostępu. To znaczy, że plansze podzielone są na części, aby działały szybciej. Mimo tego postarano się abyśmy mogli widzieć i ingerować w otoczenie z wielkiej odległości. Tak na przykład jeśli wejdziemy na wieżę, widzimy wielki obszar, do którego nie mamy jeszcze dostępu, ale możemy np. eliminować wrogów jeszcze zanim zejdziemy na dół. Umożliwia to połączenie niektórych części plansz w jedną całość. Niestety nie było możliwe zrobienie tego samego z planszami obok siebie. Jeśli np. podpalimy się na jednej planszy i wejdziemy w obszar zaraz obok mniej, zacznie się wczytywać teren. Po wczytaniu ogień zgaśnie. Jeśli wrócimy z powrotem, wczyta się plansza razem z ogniem i spłoniemy w nim natychmiast, nie pamiętając dlaczego płoniemy! Czasem jednak ułatwia to rozgrywkę, ale nie jest to przyjemne. Muzyka jest świetna. Głosy postaci też są dopracowane. Największym atutem gry jest ilość broni, amunicji do niej i elementu RPG z grami typu "Thief" albo "Commandos". Od początku musimy się zdecydować w jakim kierunku szkolić swoje umiejętności. czy chcemy lepiej pływać, strzelać (jeśli tak, to z jakiej broni), być hakerem, włamywać się do drzwi, leczyć się szybciej, używać przedmiotów itp. Ma to ogromny wpływ na rozgrywkę. Grę możemy przejść na wiele sposobów, bo wyjść z jednej sytuacji może być kilka. Sama gra ma kilka zakończeń. Postaci jest niewiele, ale nie psuje to samej rozgrywki. Wspaniale opracowano rozległe tereny. Na drodze spotkamy mnóstwo przedmiotów, narkotyki i alkohol oraz papierosy możemy używać. Po przepiciu urywa nam się film! Książki, pamiętniki i mail'e można czytać (będzie tego kilkaset stron!). Nie sposób opisać jak bardzo gra jest rozbudowana! Tego oczekuję od gier, całkowitej swobody wyboru. "DEUS EX" jest przykładem sztuki, majstersztyku w dziedzinie komputerowej rozgrywki. Michał Krzycki |
|
|
Czas dodania: 12.08.2008, 22:15
Moim zdaniem ta gra zasługuje na mocne 9.4 Nie więcej.
|
|