Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Crysis (PC)

Crysis - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Crysis

Czas dodania: 30.07.2006, 17:49
a tak mialem nadzieje ze zagram... a tu co... wymagania z kosmosu... ale gra bedzie przynajmniej warta... na pewno... oby... mam nadzieje... ehhhh... (kropkuje bo mi sie plakac chce)
Czas dodania: 03.08.2006, 03:14
nie moge..... zacinam sie po kazdej próbie napisania co kolwiek... te trailery z gameplayu mnei rozwalają, powalaja, zabijają... :D po premierze odrazu lece zmodernizowac kompa, moja ocena 10... bez gadania :D fizyka gry jest nei do opisania, dosłownie realny swiat (prawie) ^^ grafika tym bardziej ta gra to będzie murowany hit moge sobie reke uciac jak to bedzie nie prawda... :)
Czas dodania: 24.08.2006, 14:15
zgadzam sie...
Czas dodania: 30.10.2006, 19:23
łatwo (wiem ze nie zaczyna sie słowa z małej litery ale mogę pisać tylko małe ł) powiedzieć ze grafika jest fenomenalna jak fotki z niej (?) mają 640p na 480p :|. Wiem ze jestem ignorant, ale jedyną rewolucje jaką widze to, te wybuchy które wyrywają drzewa z korzeniami, kopara niemal opada, i cieniowanie pojedynczych pixeli brzmi słodziutko :D. Ciekawe jak będzie z IQ przeciwnika naprawde... Oby w tą gre nie mieszało sie zbytnio EA bo będzie to "gra która najbardziej zawiodła"...
Czas dodania: 31.10.2006, 16:42
Według informacji znalezionych na gry.wp.pl premiera FarCry miała miejsce w "piątek, 30 kwietnia 2004". Pierwszy emitowany odcinek Losta 22 września 2004 roku. Zgodnie z logiką FarCry był wcześniej. Bardzo proszę autora - lecho o sprawdzenie takich rzeczy zanim wyciągnie pochopne wnioski, że FarCry całymi garściami czerpał z Lostów :)
Czas dodania: 01.11.2006, 00:45
Jeśli już szukać czym inspirował sie FarCry to można i wymienić trochę na siłę Wyspę doktora Moreau eksperymenty itd itepe...
Czas dodania: 01.11.2006, 03:26
Jeżeli będzie tak jak w zapowiedzi, to będzie moja pierwsza oryginalna gra.
Nowy rok, nowe gry, nowe wymagania, i tak w kółko robią nas w ch..... ale jeśli jest szansa w$pomóc niezależne studio to w premierę jestem pierwszy w kolejce.;)
Czas dodania: 01.11.2006, 19:05
Ekhm... ciekawe na jakiego kompa zmodernizujesz xD ja słyszałem, że nie ma jeszcze kompa ktory udzwignal by ta gre na maksymalnych detalach :) tak więc wstrzymajcie się z modernizacją, chociaz wydaje mi się ze moja karta graficna wystarczy na udzwignięcie gry na maksymalnych detalach, a silnik graficzny zostanie zoptymalizowany, bo jaki ma sens wydawanie gry ktora pojdzie na sprzecie, ktory bedzie posiadac niewielka ilosc graczy? chyba zaden... pozdrawiam
Czas dodania: 05.11.2006, 10:50
ta gra jest robiona pod najnowszy sprzet ktora ma wyjsc dopiero przcierz to wyjdzie razem z vista i nowymi karatmi graficznymi wiec poco modernizowac komapa na jakies g***iane 7950 jak chcecie modernizacje robcie tak sprzedajcie tearaz karty puk isie da za jak najwiecej kupicie byle gniota za grosze dokupice z do 4 gb ddr2 najlepiej geil 800 poczekajcie z wymaina procka jak wyjdzie gra bedziecie mieli pieniadze na nowe x8800 ze 128 potokami i 6 ghz procki przez pół roku albo wiecej siana nazbieracie ja i tak bede czekal az potanieja pierodly crisisa grac i tka niebede woel rpg:):):)
Czas dodania: 05.11.2006, 13:15
teraz weszla grafa do tej gry zeby jak uciagnac na max.Jest to grafa 8800gtx z dx10 wiec co ty pier****sz
Czas dodania: 08.11.2006, 09:00
te karty co teraz wyjda kupai ludzie ktorzy niemaja co robic z kasa albo tacy fanatcy co mysla ze ten uch cafy crisis wyjdzie do stycznia a ukaze sie penie za pol roku wiec poco tweraz wydawac 2kafle na gowniana karte ktora i tak jest poscinana przejsciowka dopieor wyjda prawdziwe karty te to przdsmak
Czas dodania: 08.11.2006, 09:04
aha i nimyslcie ze ta gra bedzie wygladac jak na screnach bo ja kgra na dx10 mzoe tak wygladac skoro niema dx 10 ??? logiczne zreszta nawet jak na inne tkaie gierki popatrzycie to to co jest an crenach a to co jest w grze to wielka ruznica
Czas dodania: 11.11.2006, 14:59
krysczajka lol jestes xD to logiczne, ze skoro zostala zrobiona gra pod directx 10, a windows vista juz jest, wiec i directx 10 juz jest, w fazie testowej napewno, ale na tyle dobry aby zaprezentowac gre no lol jestes :|
Czas dodania: 11.11.2006, 20:48
najgorsze jest to ze cena gf 8800 gtx na zachodzie to niecale 600 dolarow,to okolo 1800 złotych a zobaczcie ile kosztują w komputroniku.Nie dosc ze Polak malo zarabia to jeszcze z nas zdzierają,to tylko mozliwe jest w tym kraju.U nas cena sie oscyluje w granicach 2800.To chyba mala przesada.Ale tak to juz jest w kapitalizmie.
Czas dodania: 12.11.2006, 07:40
no zeczywiscie sie zlolkowalem ale niemialem co napsiac :):):):)
Czas dodania: 13.11.2006, 09:43
Szczena opada patrzac na te trailery, screeny... Zgadzam sie jednak z poprzednikami, poki nie wyjda nowe karty na DX 10, bo narazie takowych nie ma lepiej poczekac. Pozatym nowe technologie bardzo szybko tanieja, napewno na poczatku cena bedzie w granicach 2500 zł, lepiej poczekac z pol roku i kupic sobie taka karte za 1500... Procesory tez teraz powychodzily nowe mam na mysli te Pentiumy dwurdzeniowe (wszystkie pierwsze 3 modele wyprzedzaja AMD), a cenowo tez nie sa takie drogie... Najlepszy dual core kosztuje w granicach 3000, a ten najgorszy (jednak napewno lepszy niz zwykly proc AMD) 800 zl. Uzbierajcie tak ze 4500 do premiery Crysisa, a napewno pogracie sobie na wysoko-srednich detalach. Co do EA to tez mam nadzieje, ze nie beda sie do tego dotykac, wszyscy dobrze wiemy, ze EA to tylko na kase leci (wystarczy spojzec na nowego NFS i Fife albo znowu te beznadziejne simsy)... BF 2142 tez nie jest rewelacyjny, to samo co BF 2 tylko skiny zmienili. No, ale Ubisoft chlopaki trzeba wspierac, dlatego kupujcie oryginaly Crysisa, tez mam taki zamiar ;) !
Czas dodania: 14.11.2006, 21:39
screeny nie sa podrabiane bo gra ma dzialac na directx 10 a takie karty juz sa ... geforce 8800gtx i slabszy model 8800gts obsluguja juz pixel shader 4 i directx 10 a wiec niedlugo grafika na takim poziomie bedzie mozliwa w wiekszosci porzadnych gier :)
Czas dodania: 08.12.2006, 14:09
haha i co mowielem ze za pół roku minimum wyjdzie ale to i bardzo dobrze jak nim puzniej tym lepiej bede mial bybajmniej na takie 8800gtx:):):)
Czas dodania: 17.12.2006, 11:54
gra na pewno będzie super ale jakość klipów jest do bani i jeszcze jedno WYMAGANIA TO SZALEńSTWO choć na dziś to mój komp powinien ciągnąć na medium a inni ludzie to co??? nie każdy ma 5000tyś. ma skrzynke.dlatego OCENIAM NA 3,5
Czas dodania: 17.12.2006, 14:03
gra jest super ale wymagania są szalone kogo stać na 5tyś. za taki sprzęt p.s. niektóre filmiki to na nich nic nie widać.
pozdrawiam all.
Czas dodania: 04.02.2007, 20:02
Widzialem kila filmikow prezentujacych gre, i gdyby sie bardziej przyjzec to gra ma troche bledow, a co do wymagan to jakos sie niezachwycam nimi, prawda sa wysokie, i mysle ze podobne do gothica 3 (z tym ze g3 nie jest na dx10), gdybym dokupil ramu to w gotika (demo) bym se chyba pogral, podobnie bylo z just causem czeba bylo miec potezny proc 3 ghz 1 gb ramu i minimum 6600gt, a gra smiga nawet na wygladzaniu x6 bez zadnej zaciachy na 1280x1024, ciekawe jak bedzie z crysisem, czekam z niecerpliwoscia na demko.
Obrazek
Czas dodania: 07.02.2007, 02:35
giera bedzie wypas u mnie pojdzie bez jekniecia dopiero kupilem g fora 8800gtx :) specjalnie na crisisa ale i batelfield 2 chodzi zaje.... gothic 3 kiepy w porownaniu z 2 (ocena subiektywna)
Czas dodania: 08.08.2007, 14:12
Far Cry byl hitem, to bez watpienia tez bedzie.
Zastanawiam sie tylko jakie karty graficzne to beda na maxa liczyc. i kiedy je wymysla.
Bo chyba nie myslicie o seri przereklaowanych 8800.

Wlasnie tez sie naczytalem tych glupot w intenecie i prasie.

Kupilem :
Intel Core 2 Duo E4500
Asus P5N32-E PLUS SLi nForce
BFG GeForce 8800 GTX
i 4GB ramu.

I jedyna gra na maxymalnej grafice i rozdzielczosci 1280 x 1024
to Company oh Heroes.

A takie gry jak np: Gothic 3, Silent Hunter 4, to mozecie zapomniec o max grafice na takiej karcie, to co dopiero Crysis.

Postawilem system na RAIDzie nawet, zciagnelem najnowesze sterwoniki do Karty gr.

To na starym komputzerze z 7900GTX grafike mialem identyczna, lecz nabralem sie na reklamy z 8800.
Dodam ze w testach wypada super i np w 3DMark06 wyszlo mi 9400pkt. (ale to tylko testy)
Lecz jak tylko przeszedlem do gier to sie zawiodlem.
W praktyce to niczym sie nie rozni od 7900GTX
Normalna temperatura tej karty to 70C odrazu po chwili jak kompa wlanczam.
W pokoju salna. Jest tak wielka ze ledwo zmiescila sie do kompa.

Niewierczie to co pisza i mowia producenci.
Ja juz ja testuje na roznych windowsach, moi znajomi juz jej nie kupia, jak zobaczyli jak to chodzi.
Wydaje mi sie ze jak cos to lepiej poszukac cos u Radka.
Albo poczekac na cos naprawde dobrego
a nie na ten drogi szajs.

Ciekawostka. Maxymalna grafika dla Call of Duty 2 by plynnie chodzila to dla 8800GTX u mnie jest rozdzielczosc 640x480. Jak tylko troche zwiekszam to juz sie tnie.
Na starej karcie chodzilo mi to na maxa.
Czas dodania: 14.08.2007, 04:27
witam wszystkich, chce sobie kupic kompa ktory odpali waszego crysisa na full detalach, mysle ze bede mial jakies 5 tys zlotych, ale jak czytam wasze komentarze to chyba sie przeliczylem chce kupic mniej wiecej cos takiego

Plyta glowna- Gigabyte P35-DS3 (Lga775)
Procesor- Core 2 Duo E6750 DualCore 64 Bit 2.66GHz BOX
Pamiec Patriot Dual 2x1 GB 800MHz DDR2 x2
Karta graficzna Gigabyte GeForce 8800GTX NX88X768H-RH 768MB (384-bit) (PCI-E)

ktos powiedzial ze ta karta to gowno wiec moze Gigabyte GeForce 8800 Ultra NX88U768H-RH 768MB (384-bit) (PCI-E) albo cos jeszcze innego

doradzcie co zmienic w tym sprzecie a co moze zostac

do Polski wroce po wakacjach wiec ceny powinny ulec zmianie wiec moze cos jeszcze dojdzie, naprawde takim sprzetem nie pociagne tego gowna na full detalach ?
Czas dodania: 21.08.2007, 11:14
Moim zdaniem to żadna obecna karta graficzna tej gry nie pociagnie. Ja bym sie na razie powstrzymał z kupnem grafy wyłącznie pod crysisa ( no bo ponad 2 tyś. za geforca 8800ultra to lekka przesada, która nawiasem jest tylko chwytem maketingowym i to nie jet bynajmniej mój wymysł) chyba że was kasa bodzie ;-D szkoda że mnie nie ;-P ale to na marginesie. Zobaczymy co czas przyniesie directx 10 dopiero zaczyna swoją przygode, więc za rok powino juz byc dobrze cena tez spadnie i wszyscy bedziemy się cieszyć z crysisa który wygląda super i nie tylko grafika ale i fabuła, AI przeciwników itp. pozdrawiam.
Czas dodania: 05.09.2007, 16:49
http://dhubleidd.act4trees.com

tu macie więcej opini
Czas dodania: 10.09.2007, 02:32
olo.jachu1, masz po prostu coś nie tak ze sprzętem bo niemozliwe są tak słabe osiągi tej karty. Poczytaj sobie o wynikach w 3dmarku jakie ta karta powinna osiągać bo 9400pkt to zadna rewelacja.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e975e3990a3220cc.html
http://www.purepc.pl/node/741
http://pclab.pl/forum/lofiversion/index.php/t241563.html
Czas dodania: 20.09.2007, 17:06
jjachu1 dziwne... bo ja uzyskuje 10700pkt a w sli 13975
a gry mi chodza bardzo plynnie
Bioshock ponad 100 fps a jak jest akacja to 40-80
Czas dodania: 27.10.2007, 20:00
Właśnie skończyłem grać w grywalne demko i powim wam, zwala z nóg. Ale Shootery liniowe mogą spać spokojnie, demo było tak liniowe, że nawet kręta mapa tego nie poprawiła. lemimo wszystko gra bajeczka.
Czas dodania: 27.10.2007, 20:39
adameret - a jak wygląda kwestia długości dema? Kilka minut grania, czy można sobie "swobodnie" pograć?
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...