Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Colin McRae Rally 04 (PS2)

Colin McRae Rally 04 - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Colin McRae Rally 04

Czas dodania: 18.06.2003, 11:47
Może to tylko ja, albo gra jest jeszcze w bardzo wczesnym stadium ale nie widze najmniejszej różnicy pomiędzy 4, a 4, a w zasadzie 4 jest chyba brzydsza! Ponownie są te obrzydliwie nudne drzewa, tekstury na skarpach i wzniesieniach - okropność!
Coś czuje że panowie z codemsters zaczynają się upodabniać do tych z 3do - będą wykorzystywali sławę poprzednich części żeby tylko natłuc jak najwięcej kasy za przeciętne gry...
Czas dodania: 19.06.2003, 12:42
Heh- imtoosexy01!! to bardzo dziwne, że nie widzisz różnic między colinem 4, a 4 :) haha Na poważnie to sądzę iż w tak krótkim czasie oprócz nowszych aut - których i tak pewnie będzie nie więcej niż w 3 oraz nowych odcinków wiele nie uda im się zrobić... i tu pojawia się pytanie czy w związku z przejściem Colina do Citroena opłaca im się robić grę którą ludzie objadą jeszcze bardziej niż część trzecią bo nie wniesie w zasadzie nic nowego i będzie robiona na siłe... miejmy nadzieję, że tylko się mylę i że w planach mają także wersję PC oraz że wersja ta pojawi się szybciej (w odniesieniu do premiery na PS) niż Colin 3!
Czas dodania: 23.07.2003, 12:40
to juz jest przesada zeby taki kult nie byl wydany na pc chociaz jestem dobrego zdania:) tak jak piszecie to musi byc rewolucja w gatunku wyscigow.Ale cmr 3 mi sie podobal tylko te ludzie wygladaja jak bitmapy i inne bledy, dobrze ze w cmr 4 jezdzi sie juz xsara.bedzie bardzo dobra gierka
Czas dodania: 24.07.2003, 19:36
ja mysle ze colin 4 wyjdzie tez na Pc. narazie nie ma mowy o pecetach i chyba dlatego ze colin 3 zostal mocno skrytykowany na konsole, a na pc zostal juz wczesniej zapowiedziany to i zostal wydany. Codemasters chyba czeka na opinie od graczy o swym nowym dziele, i jesli bedzie on lepszy od swojego poprzednika i wniesie cos nowego, inowacyjnego do gry, a to spodoba sie ludziom... hmm to chyba zostanie wydany i na PC miejmy taka nadzieje :)
Czas dodania: 23.08.2003, 22:45
Dopiero za drugim podejściem...Czwartego Colina w skrócie można określić "prawdziwą trójką"Co tu mamy, po kolei:bardziej wyrazista i zbliżona do rzeczywistości grafika zarówno tras ,jak i samochodów,wrócono do podziału na klasy i rozszerzono z nimi związane Championshipy.Powróciły naprawy czasowe między OS-ami i Setting w Stages(odmiana Time Triala),dołożono testowanie części i coś w rodzaju licencji,dołożono większą liczbę samochodów,nawet Audica z "jedynki" i peugot z :dwójki" się tu znalazły).Niestety nadal występują braki w licencji,ale za to poprawiono algorytm zniszczeń ,który można ustalić w dwóch poziomach.Model jazdy jest jeszcze lepszy ,wyeliminowano efekty"poduszkowca" na większości OS-ów.Najważniejsza wiadomość w Championshipie ,można jeździć wszystkim co ma się odblokowane,przez to syndrom focusowej "trójki" przeszedł do historii ,a i porównania czasowe między odcinkami wróciły do łask(co było poprzednio wielkim nieporozumieniem).Odkryłem jeszcze jedną rzecz ,a mianowicie ścinki;tak jak w dwójce możemy sypać przez pola,lasy,znajdujące się daleko od drogi(oxczywiście w tym samym kierunku co droga), i gra nie reaguje na takie przyczepianie ,jak to miało miejsce w trójce.

Gamera
Czas dodania: 25.08.2003, 13:37
Ta Xsara to nie jest nawet zeszłoroczna (nie chodzi o model, tylko o malowanie auta), Wiem, że Codemasters licencji od FIA nie wykupi, ale mogliby choć Xsarę, która colin jeździ dać prawdziwą
Czas dodania: 04.09.2003, 10:24
wszyscy jada rowno po Colinie a i tak wszyscy zagrywaja sie na smierc w ta gra. Dlaczego? Bo jest po prostu THE BEST!!! Jak zagralem w Colina 3 na G4 Ti4600 128MB i 2000+ to zbieralem swoja kopara z ziemii jeszcze przez dlugi czas. Dopiero przy takim konfigu czuc potencjal gry.
Czas dodania: 09.09.2003, 18:30
Bieda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czas dodania: 15.09.2003, 10:52
3 na PC to wypasik. ciekaw jestem co wiecej mozna poprawic naprawde? chyba glownie trasy bo samochod byl juz niemal perfekcyjny! No i czekam na PC wersje!
Czas dodania: 15.09.2003, 14:56
Taa, autor recenzji pisze, że colin 4 jest na czasie bo Colin Mc Rae jeździ Xsarą, a teraz ja powiem, że FIA właśnie wydała zarządzenie, że w teami rajdowym może być tylko 2 kierowców. No i Citroen zadecydował, że zostają Carlos Sainz i Sepastian Loeb, a Colin niech szuka pracy gdzie indziej. No i znowu wychodzi, że Codemasters się spóźnili ;))))))))))
Czas dodania: 16.09.2003, 18:16
Moim zdaniem to oni sie troche śpiesza
colin 3 wypas wiec 4 musi byc jeszcze lepsza kazdy pewnie tak mysli ale skoro nie dawno wyszła 3 to jak mogli w tak krotkim czasie zrobic 4 widocznie z robili ja byle jak a kazdy wie ze jesli poczekali by do lutego 2004 lub grudnia 2003 to mogli by ja bardziej dopracowac byc moze sie myle ale to jest podejrzane
Czas dodania: 26.09.2003, 16:22
To troche głupie a czemu nie na PC a z reszta jakim cudem zrobili colina 4 w ciagu okolo 3 miesiecy.
Czas dodania: 27.09.2003, 14:31
mam pytanie czy wersja colin 4 w ogole wyjdzie na pc bo cos na stronce domowej ani slowa o cmr 4 na pc co jest?
Czas dodania: 12.10.2003, 11:01
Tak tu sobie rozmawiamy o trybach gry grafice itp a nikt nie poruszył najważniejszego elementu mam na myśli multiplajera! Przecierz to cała esencja gry pościgać się z kumplem na lanie czy też rywalizować z debeściakami na serwerach. Brak tej opcju w Colinie 3 zadecydował o tym że nie kupiłem gry!! Więc pytam: czy Colin McRae Rally 4 posiada opcję multiplayer?
Czas dodania: 12.10.2003, 19:37
bartek-star ---> Jakbyś nie wiedział, to informuję, że Colin 4 jest wyłącznie na konsole i na razie nawet nie mówi się o wersji na blaszaka. Może za rok, dwa producenci zmienią zdanie.
Czas dodania: 20.10.2003, 11:06
Nowy Colin to prawdziwe cudeńko!
Miałem trójkę na PS2, i szczerze mówiąc nie wciągnęła mnie zbyt mocno.
Nie była taka zła - efekty takie jak deszcz czy śnieg na szybie, no i to cudnowne oślepiające słońce naprawdę robiły wrażenie - tylko że to moim zdaniem nie wystarczyło.
Czwórka za to, jest dosłownie we WSZYSTKIM lepsza. Lepsza, bogatsza grafika - tereny, samochody, oczywiście nie zabrakło słońca i deszczu - polecam S6 z Grecji - słońce tak daje po oczach że aż miło:) ; świetne motywy muzyczne; te wszystkie tryby wyścigów; i przede wszystkim - przyjemność z gry. Jazda jest bardzo dynamiczna. A i dzięki powrotowi wszelkich ustawień gracz nie czuje się już taki "odsunięty na bok". Jak do tej pory, nie znalazłem w C04 ŻADNYCH istotnych wad - jest TIP TOP :)
Czas dodania: 22.10.2003, 11:22
Myśle że ta gra jest cool
Czas dodania: 21.04.2004, 17:26
mam tą gre i jest bardzo fajna polecam wszystkim.
Czas dodania: 13.10.2004, 08:00
Super gierka, dużo samochodów, tras wszystko na 6/10
Czas dodania: 27.12.2005, 19:19
gra jest dobra ale nie najlepsza kupilem ją i troche żeluje ale to nic sprzedam na allegro
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...