Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Another World (PC)
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Another World |
|
Czas dodania: 08.05.2002, 02:00
Co by nie mówić jedna z najbardziej klimatycznych gier jakie kiedykolwiek powstały. Aż sie lezka w oku kreci ;-) To jedna z tych które powinny dostać oscara.
|
|
|
Czas dodania: 21.05.2002, 14:06
To ten polski crpg? o wojnie? jakieś ma dziwne skriny. . . .
|
|
|
Czas dodania: 22.05.2002, 22:02
Jak dla mnie to gierka-perelka ktorej klimatu, akcji i pomyslow juz nic nie powtorzy. czasami jak dobry film akcji, czasami jak gierka logiczna. polecam tym co jeszcze nie grali (sic!) - jedyny problem to odpychajaca jak na dzisiejsze czasy grafika. . .
|
|
|
Czas dodania: 29.09.2002, 21:18
tak... to jedna z tych niezapomnianych; dobra fabuła, na niektórych poziomach (to w każdym razie coś innego: jeden w drugi przechodzi bardzo płynnie, gdyby nie kod który dostaje się po śmierci ciężko byłoby zgadnąć na którym etapie się jest) akcja rozgrywa się w tempie "hobbita", co ja plotę: prawie przez cały czas! nie pozwala się to nudzić ani na chwilę, kiedy zdaje się sobie w końcu sprawę z tego, co trzeba teraz zrobić, żeby uniknąć szybkiej śmierci, a nie jest to łatwe: wszystkie etapy należy przebyć z precyzją zegarkową, żeby nie zostać zjedzonym, zalanym, zastrzelonym czy nie skończyć jako pożywienie dla jakiegoś wygłodzonego drapieżcy; nie sposób oczywiście wspomnieć o pięknych filmikach, wstawki filmowe są po prostu świetne, a niekiedy przestajemy mieć kontrolę nad naszym bohaterem i fabuła dzieję się przez chwilę na silniku gry; pozycja obowiązkowa dla każdego mieniącego się prawdziwym graczem!
|
|
|
Czas dodania: 26.11.2002, 20:24
GRA JEST SUPER , SŁABA GRAFIKA A POZA TYM SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEST JEJ DRUGA CZĘŚĆ JESZCZE LEPSZA!!
|
|
|
|
|
|
Czas dodania: 26.02.2003, 22:10
Joel, z całym szacunkiem, rok wydania i wymagania to Ci się nie pomylily????!!!! ja w to grgrałem na procesorze starszym o 3 generacje od pierwszego Pentiuma, 1MB Ram, karta graf. VGA, ale chodziło też na EGA. a może i CGA. Sądząc z wieku, powinieneś znać te skróty. Gra była SUPER.
|
|
|
Czas dodania: 28.03.2003, 00:34
Ja gralem w to jeszcze na Amisi. Jeez to byly jazdy pamietam najwiekszy problem mialem z przezstrzeleniem tego kabla na scianie zaraz na poczatku gry :) pamietam jak cale osiedle siedzialo i glowilo sie nad tym.. plakac sie chce ... teraz juz takich perel nie robia tylko lepsza grafika i zero duszy...Poza tym jest jeszce Flashback (tego samego teamu) tez super. Slyszalem ze powstala 2 czesc AW ale nie moge jej na necie znalezc jesli ktos ma info na ten temat bardzo bym prosil o kontakt!
|
|
|
Czas dodania: 10.04.2003, 16:48
Another World jest najlepsza grą przygodowa jaka powstała. Pamietam sleczenie nad nia godzinami i glowieniem sie co dalej. Jest to gra ponad czasowa tak samo jak tetris.
|
|
|
Czas dodania: 30.04.2003, 16:04
bez wachania wystawiam ocenę 15 :))))
to jedna z pierwszych gier w jakie grałem i jedna z najlepszych, grałem w to jeszcze na amidze! grafa to nie wszystko! kochajmy another world!!!!! |
|
|
Czas dodania: 01.07.2005, 16:04
Jednym słowem potężna gierka. Takich już nie robią:(
|
|
|
Czas dodania: 11.11.2005, 11:33
Co tu dużo mówić. Gra wszechczasów. Żadna dzisiejsza superprodukcja jej nie dorówna, bo wtedy liczył się pomysł i klimat a dziś tylko grafika i detale.
Nikt z grających w Another World nigdy nie zapomni odlatującego na końcu gry smoka. |
|
|
Czas dodania: 19.03.2006, 17:07
Świetna gierka, szkoda,ze mało jest dziś takich. A nawet jeśli by robili, to w 3D, a takie gry tracą wtedy cały swój urok. Szkoda,że mało jest takich podobnych gier. Ale jesli już, to wymiatają np.
Heart of Darkness, czy Oddwold:Abe's Odysee(tak sie to pisze?) |
|
|
Czas dodania: 23.05.2006, 19:45
Kultowa, Genialna, Ponadczasowa
|
|
|
Czas dodania: 23.05.2006, 19:49
Ludziska czemu nie piszecie na Waszej zacnej stronce o poprawionym wydaniu Another World-toż to wydarzenie!!!!
|
|
|
Czas dodania: 23.04.2007, 15:02
fajna gra ale trudna że głowa mała
|
|
|
greek (Gość)
|
Czas dodania: 30.08.2011, 11:49
Szkoda, że takich nie robią. Przygodowe 3D są do niczego. Tak na koniec, to super gra!
|