Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Adventures of Sherlock Holmes: The Silver Earring (PC)

Sherlock Holmes i tajemnica srebrnego kolczyka - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Sherlock Holmes i tajemnica srebrnego kolczyka

Czas dodania: 28.01.2005, 12:49
Przyznam szczerze, że nie grałem jeszcze w ten tytuł. Bardzo kusi mnie do niego sama nazwa z Sherlockiem Holmesem. Przeczytałem parę książek z najsławniejszym detektywem świata i teraz mam wielką chęć zagrać w tę grę. Niestety najpierw muszę trochę podreperować swój budżet domowy:D Jeśli autorzy niczego nie przekombinowali i jest to gra w czystym Holmesowskim staroangielskim stylu to trzeba się cieszyć. A słyszałem, że fabuła to miodzio:)
Czas dodania: 15.02.2005, 03:09
Zapowiada sie naprawde interesujaco... a wiecie moze Holmes byl i***ą i wszystkie zagadki rozwiazywał Watson - tak przynajmiej mowia niektore zrodła :)
Czas dodania: 05.03.2005, 20:00
Właśnie przechądzę tą grę i musze powiedzieć, że fabuła jest wyśmienta, podobnie jak klimat gry. Tu naprawdę liczy się dobra dedukcja, a nie dziwne łączenie przedmiotów i wykonywanie zadań.
No i trzeba dodać, że grafika oraz muzyka są pierwszorzędne! No i nie wolno zapomnieć o cenie - 19,90 zł to wręcz malutko. Przeszkadza jedynie to mozolne szukanie poszlak, ale to przecież żaden problem :) Oczywiście gry zawsze mogą być lepsze, a ta choć dopracowana również. Moim zdaniem "Sherlock Holmes" poszerza rodzaje gier przygodowych i dobrze. Polecam ją tym, którzy kiedyś tam chcieli zostać detektywami i lubią wszelkiego rodzaju krymianły.
Czas dodania: 30.03.2005, 20:08
Duży minus za sterowanie. Starając się dać lub pokazać komuś jakąś niewłaściwą rzecz, wdajemy się w dialogi. Jest to niezmiernie denerwujące i zabiera sporo czasu. Również kursor nie rozróżnia np. drzwi od plamy na framudze, co powoduje, że ten ślad jest bardzo łatwo przeoczyć. Generalnie sterowanie jest bardzo uciążliwe.
Czas dodania: 04.04.2005, 21:11
cześć mam problem niech mi ktoś pomoże wgrać tę grę mam wszystko zainstalowane a jak chcę wejść na gre nie moge bo ekran sie zamyka automatycznie pomocy błagam napiszcie jak cos na moj adres email:dudu189@wp.pl z góry dziękuje!
Czas dodania: 16.04.2005, 14:52
hej wszystkim.właśnie udało mi się wgrać gre ale super jest.Pozdrawiam wszystkich graczy!:)
Czas dodania: 25.06.2005, 22:20
Ciągle jestem w domu gdzie bylo morderstwo. Nie moge nawet wyjść z tego domu. Mam w ekwipunku:biały proszek,pistolet,podobizne ładnej kobiety,paszport,bilet na pociąg,biały proszek, pudełko z białym proszkiem,czarny włos,czarne prześcieradło, zabrudzony kawałek białego materiału,rudy włos,kopia guzika od munduru i płatki popiołu. Powiedzcie co mi brakuje aby wydostac sie z tego domu i gdzie to jest. Błagam pomóżcie. Gadu - gadu:6145975, a e - mail: kozi_101@wp.pl.
Czas dodania: 05.03.2006, 13:54
Gra jest świetna. Według mojej prywatnej oceny 9,5/10. Mam zastrzezenia tylko do 3 rzeczy:a) strój Watsona :) b) elementy zręcznościowe c) pod koniec ostatniego fragmentu gry nie ma możliwości obejrzenia i przypomnienia sobie wszystkich wyników z poszczególnych etapów śledztwa. Muzyka bardzo mi sie podobała (ale ja lubię właśnie TAKĄ muzykę :) ) Osobiście grę polecam wszystkim, którzy lubią zadumać się w jesienny wieczór nad dobrym kryminałem.
Czas dodania: 25.04.2006, 08:45
Kupiłem grę w Dobra Gra. Zainstalowałem, ale kiedy zacząłem grać dopiero zobzczylem, że ta gra jest bardzo fajna, ale takze bardzo trudna. Naprawde polecam! Trudne zagatki, ale da sie przejść. Ciągle siedzę w domu w, którym popełniono morderstwo. Przesłuchałem już wszystkich, ale i tak nie mogę wyjsc do doktora Wotsona, nim też już wszystko zrobiłem, ale dalej przejśc i tak nie mogę. Jeżeli ktoś wie co tam zrobic to proszę o pomoc.
Ale mimo wszystko bardzo polecam, tym bardziej, że jest taka tania bo nie całe 20 zł.
Grafika ladna, ale tylko postacie są w 3d, a otoczenie w 2d. POLECAM!
Czas dodania: 27.05.2006, 17:06
Gra niesamowita! Polecam każdemu kto lubi przygodówki. Krążą opinie, że gra jest niesamowicie trudna do przejścia. Ja się z tym nie zgadzam. Dla mnie była fantastyczna, ponieważ była logiczna. Dlatego łatwo i przyjemnie mi się grało. Minusem na pewno jest sterowanie Sherlockiem, który czasem wpadał na meble i nie potrafił ruszyć dalej:/ Albo kursor, który wskazywał ślad, a wyglądało to tak samo jak gdy wskazywał zawsze przejście przez drzwi, a że ślad był na drzwiach to niestety chodziło się w kólko obok niego i się go nie widziało:/ Ale ogólnie podobał mi się pomysł, ciekawe miejsca, super grafika (lubię taką;) ) także polecam grę gorrrrącoo!!
Czas dodania: 07.02.2007, 21:47
POMOCY!hej wszytskim!
kupiłam tę gre w dobrej grze zaczęłam w nia znowu grać i jak zawsze koncze w tym samym miejscu minowicie w domu gdzie dokonano zabujstwa mam wszystko pogadam z wszytskimi i wciąż czegos mu brakuje nawet z solucją grałam i nie chce iść dalej niby jest wszystko a jemu wciąż brakuje pomocy prosze waas!
podaje meila:dudu.2@wp.pl pozdrawaim gra jest super ale chce iść dalej!
Czas dodania: 22.08.2007, 13:14
Grałam w tą grę na komórce. Była bardzo fajna, ale oglądając galerię mogę stwierdzić, że dużo momentów było opuszczonych. Czy gra jest straszna, krwaw itp?? XD Czy jest taka w stylu książek o przygodach Sherlocka?? Ten kto ma grę i na komputer i na telefon, to proszę o porównanie ;-)
Czas dodania: 22.08.2007, 17:45
dudu:)
zabojstw dokonano w dwu domach: Bromsby'ego i Fowletta (a nawet w trzech, wziawszy pod uwage barmana) i nie wiem, o ktorym domu mowisz.
Moja propozycja jest taka: albo napisz dokladnie, o ktory dom chodzi, wymien wszystkie osoby, z ktorymi tam rozmawialas i o czym oraz wszystkie przedmioty, ktore masz w inwentarzu

albo: bardzo uwaznie krok po kroku przeczytaj stosowny fragment umieszczonego w naszym serwisie poradnika, jest naprawde dokladny i jesli zrobisz wszystko tak, jak tam pisze, nie ma przebacz, gra musi pojsc dalej, chyba ze masz jakis blad w programie. Pamietaj tez, ze nie wystarczy znalezc jakis przedmiot, trzeba tez zagladac do notesu Holmesa, ogladac skaladane tam dokumenty i czytac spostrzezenia detektywa, co zreszta za kazdym razem zaznaczalam w tresci poradnika.

podejrzewam, ze jestes w domu Fowletta i musialas przegapic jakis slad, moze na beczce za domem?

kingap:)
co prawda nie gralam na komorce, ale na PC gra nie jest straszna ani krwawa, sama takich nie lubie, polega przede wszystkim na zbieraniu dowodow i sladow oraz wyciaganiu wnioskow, zal byloby nie zagrac w pelna wersje, naprawde goraco polecam :)
Czas dodania: 09.03.2008, 12:29
Do KINGAP96

Przeczytałam że grałaś w tą grę na komórce. Czy możesz mi pomóc. Jestem w cementowni w biurze Grimble'a i znalazłam sejf za obrazem i kawałek starego papieru z kodem które pasują do siebie. Po połączeniu jest ( KLIK ) ale potem nic sie nie dzieje. Co mam zrobić dalej ?

Dziękuje za wszelką pomoc ......
Czas dodania: 16.04.2008, 13:15
użytkownik nie posiada awatara
ola (Gość)
Czas dodania: 14.10.2010, 16:42
mam problem. jestem w początkowej części gry, w sherington, domu, w którym dokonano morderstwa. zrobiłam wszystko, o cym było napisane w poradniku będąc holmesem i watsonem. jednak holmes wciąż nie chce dołączyć do watsona, twierdząć, że niie zbadał jeszcze wszystkiego. nie wiem o mam robić. jedyne, co mnie martwi, to to, że nie mogę "przeczytać" biletu na pociąg z genewy do londynu. kiedy daję polecenie "przeczytaj", holmes tylko mowi, ze to jest ten bilet, ale nie dodaje go do notatnika, jak wszystkie inne dokumenty. utknęłam i nie wiem, co teraz zrobić, ładnie proszę o pomoc :)
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...