Czytasz dyskusję w temacie: Felieton: Strach się bać, czyli przerażająca przyszłość pewnych survival horrorów
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Strach się bać, czyli przerażająca przyszłość pewnych survival horrorów Resident Evil 5 jest niezłą strzelanką, ale gdzie tu groza? Klimat starych Residentów zaginął na przestrzeni lat. A Silent Hill bez muzyki Akiry Yamaoki? Coś tu nie gra. Dwaj przedstawiciele survival horrorów zmieniają się z każdą odsłoną i boję się, co dalej z multimedialną grozą ze stajni Konami i Capcomu. |
|
Czas dodania: 08.02.2012, 16:58
Noszę się z zamiarem zakupu 3DS właśnie dla Revelations - aczkolwiek mam obawy ,że skończy się jak w przypadku DS`a 1,na którego wyszedł jeden rezydencik i już więcej tego rodzaju gier się nie uraczyło -wywalić tysiaka z kawałkiem dla dwóch gier większego sensu nie ma i tu jest zagwozdka ...
Zombie fighter lev38 |
|
|
Tanio (Gość)
|
Czas dodania: 08.02.2012, 17:23
Poczekać dwa lata i wtedy kupić. Próbują nas załatwić cenami i hitami. To jest jedyny sposób na tych krwiopijców.
|
|
Czas dodania: 08.02.2012, 17:45
Tanio
Zombie fighter lev38 No i dylemat z głowy - prawisz rozsądnie .Thx |
|
|
Czas dodania: 10.02.2012, 12:50
Ludzie narzekają, ale ja przerobiłem wszystkie Residenty od jedynki na PS1 po RE5 (akurat na PC) i każda częśc bawiła mnie na tyle dobrze, że przeszedłem ją ileś krotnie.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać O dziwo najbardziej podobała mi się czwórka, którą ukończyłem chyba z 12 razy, a była już bardziej akcją niż horrorem. Piątka była słabsza przez tego co-opa danego na siłę. Nie mniej moim zdaniem seria Resident Evil wcale nie rozmieniła się na drobne. Ona po prostu wyewulowała. Gorzej jest z serią Silent Hill. Tam niestety już bida z nędzą ten Homecoming. |
|
|
Czas dodania: 10.02.2012, 16:17
@thiefi
grałeś w RE5 sam? jeżeli tak, to faktycznie coop ma prawo Ci się nie podobać. Ale z kumplem - sam miód |
|
|
|
|
|
brandondico (Gość)
|
Czas dodania: 12.02.2012, 15:02
RESIDENT EVIL 2 ---- Najlepsza część od re4 wychodzą śmieci.
|
|
Kamil (Gość)
|
Czas dodania: 14.02.2012, 20:31
Polecam Fatal Frame 4 na Wii.
|
|
Czas dodania: 17.02.2012, 09:15
Moim skromnym zdaniem to prawdziwy survival horror się zakończył w Silent Hill to na 3 części i Resident Evil nemezis jak dobrze pamiętam a reszta to już zrobiona dla pieniędzy żeby zarobić możne niektórzy pamiętają jak się kiedyś grało w SH lub RE to nie patrzeliśmy na wygląd graficzny tylko na klimat a teraz np.RE 5 to już moim zdaniem zwykła strzelanka z jakimiś tam nieudanymi eksperymentami na ludziach i zwierzętach bo żeby ich zombi nazwać tak jak miały się poprzednie części to nie da rady, a SH Homcoming moim zdaniem to chcieli zrobić świeża odsłonę w nowej grafice a historia trochę podobna do pierwszych części . Joz nadeszły czasy takie ze nie będzie po żadnych survival horror ponieważ firmy teraz to tylko robią produkcje takie żeby tylko firma zarobiła a praktycznie wcale nie myślą o graczach i o klimacie gry. No ale to moje tylko zdanie a inni mogą myśleć inaczej no ale cóż czy ja się doczekam w końcu jakiegoś po żadnego survival horror bo teraźniejsze to jak dla mnie to czarne komedie jeśli można to tak nazwać niż porządny horror.
|
|
|
juras ... (Gość)
|
Czas dodania: 18.02.2012, 19:41
w residenta gram od samego początku od jedynki do piątki , nie grałem tylko w kod veronika, mam 57 lat i nie ma dla mnie lepszej gry ,mimo iż klimat prawdziwego residenta padł po 3 czesci...jeśli chodzi o silent hill , to pierwsza część nie ma sobie równych...
ja wam to mówię ... dziadek,,, pogromca zombie... |
|
siemka33 (Gość)
|
Czas dodania: 19.02.2012, 22:44
jestem wielkim fanem tej gry jak i filmu :) resident evil 3 i 4 to najlepsze czesci dotychczas :) tak jak film dwie pierwsze czesci fajne a kolejne nie koniecznie a film ostatnia czesc to hu.... z patatajnia. czekam teraz na RE6 powinien byc rzeski i odswierzony :)
|
|
... (Gość)
|
Czas dodania: 19.02.2012, 22:51
Nie prawda, ze nowe gry z serii survival horror nie sa straszne, zapraszam do zagrania w gre o tytule "Amnesia". Jest to jedna z najstraszniejszych gier w historii i nie ma sie tam broni, jedyne co mozna robic to uciekac i chowac sie przed pewna smiercia. Swietny klimat w sluchawkach mozna na zawal zejsc.
|