Czytasz dyskusję w temacie: Felieton: ICO & Shadow of the Colossus Collection – dlaczego warto

ICO & Shadow of the Colossus Collection – dlaczego warto - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: ICO & Shadow of the Colossus Collection – dlaczego warto

Bardzo mało jest gier, które tak jak ICO i późniejsze Shadow of the Colossus tych samych twórców po latach od premiery wciąż wywołują żywe emocje. Czy to z powodu niezwykłego, tajemniczego klimatu, minimalistycznego podejścia do rozgrywki, czy dzięki temu, jak odmienne są od wszystkiego innego – te dwie gry po dziś dzień wspominane są jako jedne z największych osiągnięć w historii elektronicznej rozrywki.

Czas dodania: 10.10.2011, 20:26
ICO jest prześwietne pomykam teraz na emulatorze i pomimo paskudnej grafiki jak na dzisiejsze czasy gra baśniowy klimat i wspaniały rozmach.
Czas dodania: 11.10.2011, 09:56
ICO ma unikatowy klimat, a cala zabawa tkwi w relacjach miedzy bohaterami gracz wczuwa się w ich problem dzieki temu tworzy sie mocna więź i obrona dziewczyny daje dużo radości i to zapisywanie gry na kanapie :) Shadow of colossus pierwszy raz jak ukonczylem ta gre nie moglem uwierzyc, że gra ma tylko 5% fabuly a 95% to gameplay z kolosami i pomimo tego i tak gra jest perełką na 46 calowym TV robi wrażenie kolosy sa jeszcze wieksze^^ ciekawe jak teraz na ps3 smiga bo na ps2 czesto z plyty doczytywal i animacja byla wolniejsza.
Why walk when you can ride?
http://img560.imageshack.us/img560/3659/201106081905573.jpg
Czas dodania: 11.10.2011, 11:49
Dwie naprawdę wspaniałe gry. Warte każdej złotówki wydanej na nie. Takie reedycje to ja rozumiem :)
użytkownik nie posiada awatara
ThrashHMG (Gość)
Czas dodania: 11.10.2011, 11:50
Nie grałem w żadną z tych gier na PS2. Słyszałem coś kiedyś o SoTC i wiedziałem, że pogrywał w nią Adam Sandler w filmie "Zabić Wspomnienia". Więcej na ich temat doczytałem w momencie gdy zaczęło się robić głośno o The Last Guardian. Kupiłem reedycję na PS3 i zacząłem od ICO. Gra ma niesamowity klimat, fabuła wciąga i pomimo niezręcznego momentami sterowania w ogóle nie czuje się wieku tej gry.
Polecam. No i cena jak na taki zestaw moim zdaniem bardzo korzystna.
użytkownik nie posiada awatara
radzio (Gość)
Czas dodania: 12.10.2011, 20:12
Kupiłem w dniu premiery----nie żałuje ani grosza
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...